Att leva med skyddade personuppgifter/ hemlig Identitet

Att leva med skyddade personuppgifter är inte lätt, speciellt inte till en början. Efter ett tag vänjer man sig mer men det gäller att inte bli för oförsiktig.
Det finns sekretess markering vilket är de vanligaste skyddet här i Sverige. Det innebär att din adress är skyddad men myndigheterna har den. Även fastän myndigheterna oftast har säkerhetsavdelningar och fått utbildning i hur man jobbar med skyddade personuppgifter så finns det fortfarande risker för att det ska läcka ut någonstans.
Därav finns det högre skydd som kvarskrivning. Det innebär att du inte står skriven på någon adress utan du är folkbokförd i församlingen som ligger i den staden du bodde innan. Då har intll de några myndigheter tillgång till någon adress överhuvudtaget. Det finns en person på skatteverket som har din adress och sköter posten till dig. Det jobbigaste med detta är att du ofta får din post försenad, du kan inte rösta, svårt med dagis, sjukvård osv. Men jag rekomenderar ändå denna om de behövs. Det finns särskillda " regler" för att du skall kunna få detta skydd.
Sen har vi namnbyte och byte av person nummer. Idag är det endast 20-30 personer som lever med fingrade personuppgifter. För att få det finns ännu högre krav på din säkerhet. Dessutom så är det inte lätt att leva med det i Sverige. Du raderas ut som peson då det gäller alla dina betyg, dina jobberfarenheter mm. De är som att föddas på nytt. Du får heller inte ha någon kontakt med någon ur ditt förra liv. Men å andra sidan så är det även problem med kvarskrivna då det gäller betyg och jobbmeriter. Man får ju inte avslöja sitt tidigare liv. Du har alltid en ny historia och det är väldigt svårt att ljuga till en början.. Men du ska helt enkelt vara så tråkig som möjligt.

Här nedan kan du som behöver läsa mera på skatteverkets hemsida om skyddade personuppgifter...
http://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/skyddadepersonuppgifter/vagledningforhanteringavskyddadepersonuppgifter.4.18e1b10334ebe8bc80002541.html


Finns det någon som har frågor kring det så hjälper jag gärna till. Vet hur svårt saker och ting kan vara.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0